Wild Hoofdgerecht - Houtduifjes Traybake

Wild Hoofdgerecht - Houtduifjes Traybake

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Laat de houtduiven een uur op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Plet de knoflook en hak grof. Laat de kikkererwten iets uitlekken en doe met de tomatenblokjes, laurier en rozemarijn en wildfond in een ovenschaal.

  4. Zet de ovenschaal in de oven en laat 35 minuten stoven. Schep af en toe om.

  5. Wrijf de duiven in met de roomboter en breng van binnen en buiten op smaak met zout en peper.

  6. Druk ze met de borst naar boven tot halverwege in de kikkererwtensaus (zodat deze ook in de holtes komt) en zet terug in de oven. Rooster de houtduiven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de tijm en laurier voor het serveren uit de saus.

Tip: ook lekker met een scheut rode wijn door de saus.