Huzarensalade met French dressing

Huzarensalade met French dressing

Omschrijving

Huzarensalade ken ik vooral van vroeger, op brood mee naar school; feestje! Tijdens diner op kerstavond schijnt ie ook bij menigeen geliefd te zijn. Deze variant op basis van recept van Jonathan Karpathios is heerlijk simpel, vega en een mooie basis om verder uit te breiden met gewenste ingrediënten zoals vis of vlees. Mooie bijkomstigheid, je wordt er niet zo vol van; fijn gevoel is dat! Ook de bite bepaal je hier zelf, daar gekochte toch vaak wat papperig is. Na een nachtje te laten ‘trekken’ in de koelkast wordt deze huzaren alleen maar meer verslavend…

Bereidingswijze

Bereiding van de dressing:

  1. Alle ingrediënten bij elkaar doen en goed door roeren. Half olijf, half zonnebloem olie is een mooie verhouding. Alleen olijfolie geeft een overheersende smaak, als je ervan houdt, geen probleem. Meest neutraal is alleen zonnebloemolie, maar minder gezond.

 

Bereiding van de salade:

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm.
  2. Kook de blokjes kort, beetgaar, in ruim water met zout en laat ze goed uit dampen, dep anders nog even droog met theedoek of keukenpapier. Ze moeten een mooie bite hebben!
  3. Snijd de augurk in blokjes, wat kleiner als de aardappel en knolselderij
  4. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd de appel ook in blokjes van 1 x 1 cm.
  5. Blokjes groenten en appel in een kom en meng de French dressing erdoor. Mochten er kleine kinderen mee eten, dan kun je ook half dressing, half yoghurt en/of mayo doen. Wordt ie wat zachter van en wat is er nu leuker als de kids lekker mee kunnen eten!
  6. Breng de salade op smaak met peper en zout en strooi de peterselie eroverheen.