Ik Hou Van Jou - soep

Ik Hou Van Jou - soep

Omschrijving

Als je schroom voelt om je Valentijn bekend te maken, is deze soep een originele manier om kleur te bekennen. Zonder gekheid; in de grauwste maanden van het jaar tovert soep in deze hartverwarmende tinten bij iedereen een glimlach op 't gezicht, toch?

En je kunt superveel leuke vormen en swirls maken met de witte elementen in deze soep.

Ontdek meer Valentijnsrecepten

Bereidingswijze

  1. Snijd de pastinaak in stukken. Pel en hak de knoflook grof.
     

  2. Doe met het venkelzaad en 500 ml water in een pannetje, breng smaak met peper en zout en breng aan de kook met de deksel op de pan.
     

  3. Snijd de rode kool, rode ui en paprika in stukken. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Doe met de dille, groentebouillon, roze peper en 1 liter water in een andere pan en breng aan de kook met de deksel op de pan. Breng beide soepen op smaak met zout en peper.
     

  4. Kook beide soepen een half uur. Pureer vervolgens beide soepen met een staafmixer glad.
     

  5. Schenk de paarse soep in de kommen. Schenk er met de witte soep stippen in en haal er een prikker door, om er hartjes van te maken. Bestrooi met de kiemen.

Tip: je kan superveel leuke vormen, swirls en trucjes doen met deze soep, maar je kan ook gewoon alles in één pan doen en er een prachtige roze soep van maken.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart