Ilse's Wokschotel met Rode Kool en Gember

Ilse's Wokschotel met Rode Kool en Gember

Omschrijving

Midden in de drukke Kersttijd, wist Ilse uit Rijswijk ons blij te maken met haar Rode Kool recept. Deze wokschotel met Aziatische twist met gember, spekjes en citroengras kun je naar wens nog extra pittig maken met een vers pepertje. Serveren met rijst of Spelt-noedels, en je hebt weer een mooie variatie op zo'n klassiek-Hollandse seizoensgroente binnen.


Dank je wel, Ilse! En veel plezier met je gratis Hofweb-winkeltegoed.

Ook meedoen met het Recept van de Week? Lees hier meer.

Bereidingswijze

  1. Verhit een klein beetje olie in een wok en bak hierin de spekblokjes. Bij langzaam verhitten kan het ook zonder olie en gebruik je het vet dat uit de spekblokjes komt.
  2. Voeg de knoflook en gember (evt. vers pepertje) toe en bak kort mee.
  3. Voeg daarna de wortel en prei toe en bak kort mee (1-2 minuten).
  4. Vervolgens de paprika even kort mee bakken en daarna de rode kool toevoegen en ook weer een paar minuten mee bakken. De groente mag lekker knapperig blijven.
  5. Voeg dan een halve tot hele theelepel gemberpoeder toe en royaal ketjap (naar smaak). Snijd een halve stengel citroengras in stukjes en voeg deze toe. Schep alles goed door.
  6. Als laatste de appelreepjes toevoegen en nog even mee bakken. Serveer met wat peterselie en strooi sesamzaadjes als finishing touch.
  7. Haal de citroengras weer uit je maaltijd voor het serveren.

Rijst of Noedels passen hier heel goed bij, en eventueel kroepoek.