Indiase Curry

Indiase Curry

Omschrijving

''Het duurt even, maar dan heb je ook wat'', is een manier om dit recept te beschrijven. Wie van de Indiase keuken houdt, kan dit recept bijna niet niet maken. Zelf een Curry maken is niet heel ingewikkeld, en smakelijker dan uit een potje! 

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

  1. Snij de kippendijen lichtjes in
  2. Meng in een kom de volgende ingrediënten:
    • Kippendijen (of kipfilet)
    • 250 ml yoghurt
    • 250 ml kokosmelk
    • 4 tenen knoflook
    • 2 cm gember (vers!)
    • 2 tl kurkuma poeder
    • 2 tl chili poeder
    • 2 tl paprika poeder
    • 2 tl komijn poeder
    • 1 tl zout
    • Sap van 1 citroen
  3. Laat dit voor zo lang als je wilt marineren (minimaal 1, maximaal 24 uur)
  4. Mocht het buiten lekker weer zijn én je hebt een bbq, gebruik dan deze. Anders kan het ook in een oven op de hoogste stand:
  5. Bak de gemarineerde kip zo hard mogelijk aan, zodat hij net niet zwart is, maar wel een stevig kleurtje heeft (hoeft niet gaar te worden)
  6. Snij een ui fijn, en bak deze in een grote pan lichtjes aan, samen met een teen knoflook en wat fijngeraspte gember
  7. Voeg in dezelfde pan de volgende kruiden toe:
    • 2 tl chilipoeder
    • 2 tl komijn poeder
    • 2 tl garam massala
    • 2 tl paprika poeder
    • 2 tl kurkuma poeder
  8. Bak deze kruiden nog lichtjes mee, en voeg daarna de tomatenpuree en passata toe
  9. Voeg nu ongeveer 500 ml water toe, samen met de gebakken kip
  10. Ook in dit stadium kun je een deel van de marinade toevoegen. Je kunt ook een nieuw blikje kokosmelk toevoegen, maar dan moet je alle smaakvolle marinade weggooien, wat ik vrij zonde vond.
  11. Laat het geheel een uur zachtjes doorkoken, terwijl je af en toe roert
  12. In dit geval heb ik na een uur de kip geplukt (mét handschoenen! Anders loop je nog 2 weken met gele vingers, door de kurkuma)
  13. Mocht je van koriander houden (ik absoluut niet), kun je dit fijnsnijden en als laatste door de saus mengen

Serveer met rijst, en geniet!