Bonensoep op Indische wijze

Bonensoep op Indische wijze

Omschrijving

Bruine bonen werden vroeger veel geteeld in NL en ook enorm veel gegeten. Bomvol winterse vitaminen, vezels en eiwitten.

Bartje bidt er niet voor. Ik wel en al hemelaal als ie anders wordt gemaakt. Met Indische smaakmakers zoals bijvoorbeeld Boemboe Bali en gebakken uitjes. 

Bereidingswijze

  1. Breng de boemboe bali met 1 liter water aan de kook. Snijd de paprika en prei in reepjes, voeg deze toe aan het water en kook 20 minuten door.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit deze zachtjes.

  3. Giet de bonen af en laat ze uitlekken. Neem de helft van de bruine bonen en de helft van de gemengde bonen apart en pureer de rest met een staafmixer.

  4. Voeg de gepureerde bonen, ui en knoflook toe aan de soep.

  5. Snijd een paar ringetjes van de rode peper en houd deze apart voor garnering, hak de rest van de rode peper en de peterselie fijn en voeg ook deze toe aan de soep met de ketjap en de rest van de bonen.

  6. Laat de soep goed doorwarmen en kook ondertussen de eieren hard.

  7. Serveer de soep met een gehalveerd ei, rode peper ringen en de gebakken uitjes.

Recept en fotografie: Kruimel.