Ingeborgs Voorjaarssoep met Waterkerspesto

Ingeborgs Voorjaarssoep met Waterkerspesto

Omschrijving

Ingeborg uit Utrecht wist ons te vinden met haar recept voor Waterkerspesto. Uiteraard erg geschikt bij een klassieke tomatensoep, deze pesto, maar het seizoen voor tomaten begint natuurlijk pas nét. Daarom maar eens de voorraadkast ingedoken. Iets wat nu wel meer mensen doen...

Hamsteren is uit den boze, maar een goede voorraadkast op orde houden kan nooit kwaad. Daarom deze soep met Boterzachte Boterbonen (of andere bonen-broertjes). Wat heb jij voor peulvruchten in je kast staan?

Dank je wel voor je Waterkerspesto, Ingeborg! En geniet van je 25,- Hofweb-winkeltegoed :-)

Wil jij ook recept van de Week worden? Kijk hier voor meer info.

Bereidingswijze

  1. Verhit een flinke koekenpan, voeg olijfolie toe en bak de fijngesneden uien enkele minuten tot ze zacht zijn. Voeg nu de Boterbonen of andere peulvruchten toe en roer goed door elkaar. Let op: sommige peulvruchten moet je eerst een nacht weken. Als je uit blik of pot koopt, is dat niet nodig.
     
  2. Voeg nu de fijngehakte tijm en 1,5 liter bouillon toe, en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
     
  3. Maak ondertussen de Waterkerspesto. Gebruik blaadjes en steeltjes van de Waterkers, voeg ze samen met de geroosterde Pijnboompitten, teentje knof en snuf zout toe aan je keukenmachine, of gebruik de staafmixer.
     
  4. Als het al een mooi papje wordt, is het tijd voor de Parmezaanse Kaas en indien nodig, een paar eetlepels water voor de juiste consistentie.
     
  5. Nu is het moment om je soep te pureren, zet de staafmixer erop en gáán :-) Gladder-dan-glad of juist wat grover met een beetje 'bite', dat is aan jou.
     
  6. Serveer de Bonensoep met een flinke dot Waterkerspesto bovenop. Smullen maar!

Tip: In het hele recept... (eh, in het hele leven?) geldt het adagium: wees creatief met wat je hebt. Geen pijnboompitten in huis, voor de pesto? Dan gebruik je walnoten, hazelnoten of cashews. Je kunt de Boterbonen ook prima vervangen voor bijvoorbeeld Rode Linzen of Witte bonen. Experimenteren maar, en geniet ervan - het levert natuurlijk verschillende smaaksensaties op.