Ingelegde groenten maken

Ingelegde groenten maken

Omschrijving

Speciaal voor diegene die altijd al heeft willen leren om groentes in te maken!    

Bereidingswijze

  • Snij de groentes in de gewenste vorm (blokjes, reepjes, plakjes, roosjes etc.)
    • Komkommer en paprika kun je rauw picklen. Harde groentes als peen en bloemkool 2-3 minuten blancheren in gezouten water.
  • Verdeel de groentes over 2-3 glazen potten van 500 ml. Je kan groentes gerust mixen, dat staat ook gezellig. Alleen rode kool, radijsjes en biet geven natuurlijk roze af.
  • Breng in een pan (geen aluminium!!) de azijn met 200 ml water, suiker, zout en citroensap aan de kook. Voeg specerijen en kruiden toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • Proef en bepaal of het zoet en zuur in balans is. Pas naar smaak aan.
  • Haal de verse kruiden er uit en giet het vocht met de specerijen over de groentes.
  • Ze moeten helemaal onder staan. Na 2 uur kun je ze al eten.

 

Lekker bij een uitgebreide borrel of als knappertje bij!