- Snij de groentes in de gewenste vorm (blokjes, reepjes, plakjes, roosjes etc.)
- Komkommer en paprika kun je rauw picklen. Harde groentes als peen en bloemkool 2-3 minuten blancheren in gezouten water.
- Verdeel de groentes over 2-3 glazen potten van 500 ml. Je kan groentes gerust mixen, dat staat ook gezellig. Alleen rode kool, radijsjes en biet geven natuurlijk roze af.
- Breng in een pan (geen aluminium!!) de azijn met 200 ml water, suiker, zout en citroensap aan de kook. Voeg specerijen en kruiden toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
- Proef en bepaal of het zoet en zuur in balans is. Pas naar smaak aan.
- Haal de verse kruiden er uit en giet het vocht met de specerijen over de groentes.
- Ze moeten helemaal onder staan. Na 2 uur kun je ze al eten.
Lekker bij een uitgebreide borrel of als knappertje bij!