Voor de Tzatziki:
- Schil een halve komkommer
- Rasp de komkommer over een grove(kaas)rasp
- Meng in een kom de geraspte komkommer met 3 eetlepels witte wijnazijn, een snufje zout en zet aan de kant.
- Als je een handblender hebt, doe er dan 1 teen knoflook met de 5 eetlepels olijfolie in, en maal volledig fijn.
- Heb je deze niet? Snijd dan de knoflook zo fijn mogelijk
- Meng in een andere kom de griekse yoghurt, olijfolie en knoflook (of je blender mengsel) samen tot een glad geheel
- Snijd de dille zo fijn mogelijk, en voeg deze ook toe aan het yoghurtmengsel.
- Breng op smaak met een eetlepel witte wijnazijn en vers gemalen zout en peper.
- Pak een schone theedoek, doe hier de komkommerrasp in, en knijp al het vocht eruit.
- Meng het uitgeknepen komkommerrasp door het yoghurtmengsel
- Maak de tzatziki af door het te garneren met een takje dille, wat olijfolie en vers gemalen peper
Voor de Piadina vulling:
- Snijd de tomaat, komkommer, avocado, rode peper, little gem sla, rode paprika en rode ui in dunne lange repen
- Bewaar al deze groente op bijvoorbeeld een bord, en zet tijdelijk aan de kant
Ga je voor de vegetarische optie, sla de volgende stappen dan over!
- Meng het gehakt met de volgende kruiden:
- Paprikapoeder
- Gemalen korianderzaad
- Gemalen zwarte peper
- Gemalen komijn
- Gemalen uien en knoflookpoeder (dit mag ook vers zijn, maar snijdt het dan heel fijn!)
- Vorm van dit mengsel lange dunne worstjes, en bak deze goudbruin aan in wat boter
Het vullen van je Piadina:
- Verwarm de Piadina kort in een 'droge' koekenpan (zie verpakking)
- Leg de Piadina op een bord, en smeer over 1 lengte de Tzatzikisaus
- Verspreid over dezelfde lengte je groentes naar wens
- Leg hier bovenop je gekruide worstjes, óf je vegetarische vervanging (Soto - Kreta sticks)
- Nu hangt het allemaal af van je vouw/rol kunsten! Of wees creatief, maar zorg er in ieder geval voor dat de vulling er niet uit kan vallen!
Eet smakelijk!