Italiaanse gevulde Piadina's

Italiaanse gevulde Piadina's

Omschrijving

Wie van een uitdaging houdt, is zeer geschikt om dit recept te maken! Het rollen van een Piadina vergt enige skills, maar het draait uiteraard ook om de inhoud!

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

Voor de Tzatziki:

  1. Schil een halve komkommer
  2. Rasp de komkommer over een grove(kaas)rasp
  3. Meng in een kom de geraspte komkommer met 3 eetlepels witte wijnazijn, een snufje zout en zet aan de kant.
  4. Als je een handblender hebt, doe er dan 1 teen knoflook met de 5 eetlepels olijfolie in, en maal volledig fijn.
    • Heb je deze niet? Snijd dan de knoflook zo fijn mogelijk
  5. Meng in een andere kom de griekse yoghurt, olijfolie en knoflook (of je blender mengsel) samen tot een glad geheel
  6. Snijd de dille zo fijn mogelijk, en voeg deze ook toe aan het yoghurtmengsel.
  7. Breng op smaak met een eetlepel witte wijnazijn en vers gemalen zout en peper.
  8. Pak een schone theedoek, doe hier de komkommerrasp in, en knijp al het vocht eruit.
  9. Meng het uitgeknepen komkommerrasp door het yoghurtmengsel
  10. Maak de tzatziki af door het te garneren met een takje dille, wat olijfolie en vers gemalen peper

Voor de Piadina vulling:

  1. Snijd de tomaat, komkommer, avocado, rode peper, little gem sla, rode paprika en rode ui in dunne lange repen
  2. Bewaar al deze groente op bijvoorbeeld een bord, en zet tijdelijk aan de kant

Ga je voor de vegetarische optie, sla de volgende stappen dan over!

  1. Meng het gehakt met de volgende kruiden:
    • Paprikapoeder
    • Gemalen korianderzaad
    • Gemalen zwarte peper
    • Gemalen komijn
    • Gemalen uien en knoflookpoeder (dit mag ook vers zijn, maar snijdt het dan heel fijn!)
  2. Vorm van dit mengsel lange dunne worstjes, en bak deze goudbruin aan in wat boter

Het vullen van je Piadina:

  1. Verwarm de Piadina kort in een 'droge' koekenpan (zie verpakking)
  2. Leg de Piadina op een bord, en smeer over 1 lengte de Tzatzikisaus
  3. Verspreid over dezelfde lengte je groentes naar wens
  4. Leg hier bovenop je gekruide worstjes, óf je vegetarische vervanging (Soto - Kreta sticks)
  5. Nu hangt het allemaal af van je vouw/rol kunsten! Of wees creatief, maar zorg er in ieder geval voor dat de vulling er niet uit kan vallen!

Eet smakelijk!