Italiaanse Groenteterrine (vega)

Italiaanse Groenteterrine (vega)

Omschrijving

Groenten bij de borrel zijn tegenwoordig erg populair. Bijna iedereen let wel op gezonde voeding, en daarom is deze terrine een heerlijk alternatief voor bij de borrel. De geroosterde groenten combineren goed met de kruidige pesto en de frisse roomkaas. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
     
  2. Snijd alle groenten in dunne, lange plakken en spreid ze uit op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten in 30 minuten gaar. Laat afkoelen op keukenpapier.
     
  3. Roer de roomkaas los met de pesto. 
     
  4. Bekleed een cakevorm met plasticfolie. Begin met de rode paprika, besmeer met een laagje roomkaas, leg vervolgens de wortel erop, met wederom een laagje roomkaas. Verdeel daarna achtereenvolgens de gele paprika, gele courgette, en groene courgette, steeds met een laagje roomkaas ertussen eindig met de aubergine. Vouw het plasticfolie dicht en leg er wat zwaars op, zoals een pak melk. Laat twee uur opstijven in de koelkast.
     
  5. Maak de terinne af met blaadjes oregano en snijd in plakken.
     
  6. Lekker op een toastje of zo los. Ook de volgende dag is deze terrine nog heel lekker op een cracker bij het ontbijt.