Italiaanse Kabeljauw Traybake

Italiaanse Kabeljauw Traybake

Omschrijving

Dit gerecht heb je binnen 15 min in de oven zitten; super snel èn makkelijk dus! De kabeljauw leent zich perfect voor dit gerecht, omdat het mooi zijn stevigheid behoud. Combineer met de zoutige parmaham en smaakvolle tomatentapenade. Zo krijg je een heerlijk makkelijk gerecht dat je mee voert naar Italië.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Halveer de tomaatjes en snijd de groene paprika in reepjes. Snijd de prei in plakken en was en halveer de krieltjes. Doe alles in een ovenschaal en verdeel 2 el tappenade en salie erover. Breng op smaak met zout en peper en voeg een scheut olijfolie toe. Schep alles om. 
     
  3. Rooster de groenten alvast 20 minuten in de oven.  
     
  4. Laat ondertussen de kabeljauw op kamertemperatuur komen. Besmeer de bovenkant met de laatste eetlepel tappenade en leg de rauwe ham erop. Breng op smaak met zout en peper en leg de vis op de groenten. Gaar nog 15 minuten mee. Garneer de vis uit de oven met dille.  
     
  5. Snijd de vis aan tafel in twee of drie stukken en geef de groenten erbij.  
     
  6. Lekker met citroenmayonaise.