Italiaanse Traybake met Kipfilet en Pancetta

Italiaanse Traybake met Kipfilet en Pancetta

Omschrijving

Risotto maken kost normaal gesproken best veel tijd; steeds vocht toevoegen en blijven roeren. Risotto maken 'met geduld en liefde' is natuurlijk helemaal niet erg, maar het kan ook anders; in de oven!
Je doet het vocht er gelijk bij en legt de groenten en het vlees er bovenop. Zo krijg je heerlijk smeuige rijst, maar ook lekker geroosterde groenten en een mooi gebakken stukje kip. En in die 40 minuten dat het in de oven zit, kun je zelf lekker andere dingen doen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snipper de ui en de knoflook. Roer met een el olijfolie door de rijst en doe de rijst in een grote ovenschaal. Overgiet de rijst met de witte wijn en de bouillon.
     
  • Snijd de aubergine en champignons in blokjes en halveer de tomaatjes. Verdeel over de rijst. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel ook over de rijst en groenten.
     
  • Klap de kipdijfilets open en schep er een lepel pesto tussen, klap ze weer dicht en omwikkel iedere kippendij met 2 plakken pancetta. Leg de kip bovenop de rest in de ovenschaal.
     
  • Bak de ovenschaal in 40 minuten gaar. De risotto moet al het vocht hebben opgenomen en de kip met spek moet mooi knapperig en goudbruin zijn. Rasp de Parmezaan boven de risotto en breng op smaak met zout en peper.