Venkelsalade met gegrilde Kip, Walnoten, Pesto en Parmazaan

Venkelsalade met gegrilde Kip, Walnoten, Pesto en Parmazaan

Omschrijving

Deze salade brengt de lente naar boven; veel groente, frisse smaken, fijne kleurtjes, precies wat je nodig hebt tijdens pasen. Daarnaast is deze salade heel makkelijk te maken. Wil je een vega versie? Vervang dan de kip door dikke plakken courgette of aubergine.

Eet dit gerecht als lunch of Hoofdgerecht!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verhit een grilpan op het vuur en laat goed warm worden.
     
  2. Doe de kipfilet tussen folie en sla met de onderkant van een pan plat. Bestrooi met zout en peper en smeer in met olijfolie. Grill de kip in vijf minuten per kant gaar en met een mooi grillstreepje.
     
  3. Snijd ondertusssen de venkel in reepjes en haal de blaadjes van de stronkjes witlof. Snijd de rode ui in halve ringen.
     
  4. Was de veldsla en verdeel over de borden. Verdeel ook de venkel, witlof, rode ui en walnoten erover.
     
  5. Snijd de kip in reepjes en leg op de salade.
     
  6. Roer de pesto los met twee eetlepels olie. Lepel her en der over de salade. Maak af met geschaafde parmezaan.