Kaasfondue

Kaasfondue

Omschrijving

Kaasfondue is het ultieme voorbeeld van gezellig eten om te delen. En eigenlijk is het ook zo klaar, zorg ervoor dat je de fondue als allerlaatst maakt, want deze moet je eigenlijk meteen eten en ook goed warmhouden, anders stolt hij weer. Drink alleen warme-, of alcoholische dranken bij de fondue, dat is beter voor de spijsvertering. Voeg er trouwens vooral andere ingrediënten om te dippen aan toe, voor de variatie.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Snijd de sneetjes brood door de helft en besprenkel ze met olijfolie. Gaar ze 10-15 minuten in de oven tot goudbruin en krokant.
     
  3. Schil de regenboogpeen en snijd in parten, snijd ook de pompoen in parten. Kook de wortel en de pompoen in ruim kokend water met zout in 10 minuten gaar.
     
  4. Snijd de peer in partjes.
     

Bereiden van de kaasdip

  1. Rasp de kazen tot je 600g kaas hebt.
     
  2. Wrijf een kookpan van binnen in met de teen knoflook. Voeg de wijn toe en verwarm even. Voeg als de wijn warm  is de kaas handje voor handje toe. Blijf roeren en zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken. Maak als alle kaas gesmolten is een papje van de maïzena met 2 el water. Schenk bij het kaasmengsel en blijf goed roeren tot het een homogene massa is.
     
  3. Zet de kaasfondue op een warmhoudplaatje en bestrooi met tijm. Serveer met de groenten en het brood.