Hollandse Kaasfondue met geroosterde Wintergroentes (vega)

Hollandse Kaasfondue met geroosterde Wintergroentes (vega)

Omschrijving

Een kaasfondue is een heel gezellig gerecht voor de feestdagen. Een pannetje warme kaas in het midden met allerlei lekkere dingen eromheen om te dippen.

Ik maakte een simpele kaasfondue, maar wel heel lekker, met Hollandse kaas en mosterd. Deze combineert supergoed met de warme en zoetige wintergroenten zoals wortel en pastinaak. Natuurlijk kan je ook brood en vlees bij deze kaasfondue serveren, of crudité, zoals de Fransen traditioneel doen.

Tip: Het beste drink je bij een kaasfondue alleen warme dranken (thee bijvoorbeeld) of alcoholische dranken, anders kan een kaasfondue erg zwaar op de maag vallen.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
     
  2. Schil de aardappel, zoete aardappel, wortel en pastinaak en snijd in lange parten. Hussel ze om met zout, peper en olijfolie en rooster ze in 30 minuten goudbruin en gaar. Roer af en toe om.
     
  3. Rasp voor de kaasfondue de kaas op een grove rasp en doe met de wijn en slagroom in een pannetje. Zet de pan op laag vuur en roer rustig met een garde tot alle kaas gesmolten is. Maak een papje van maïzena en water en voeg toe. Blijf roeren met de garde tot de fondue indikt en een homogene massa is zonder klontjes. Dit kan wel even duren. Roer als laatste de mosterd erdoor. 
     
  4. Warm de cranberrycompote op in een steelpannetje.
     
  5. Serveer de kaasfondue met de geroosterde groenten en cranberrycompote.

Tip:  Het beste drink je bij een kaasfondue alleen warme dranken (thee bijvoorbeeld) of alcoholische dranken, anders kan een kaasfondue erg zwaar op de maag vallen.