Kaaswafels met groene salade en Radijs uit de oven

Kaaswafels met groene salade en Radijs uit de oven

Omschrijving

Een trouwe klant uit Almere die graag anoniem wil blijven, stuurde ons dit recept op, en won daarmee het nieuwste kookboek van Mari Maris, 'Groenten'. Gebakken radijsjes uit de oven, en eigengemaakte kaaswafels, nog gloeiend uit het wafelijzer, daarmee won dit recept terecht onze aandacht. Probeer 'm eens :-) 

Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Kook 2 eieren in 7 minuten hard. 
     
  2. Halveer de radijsjes. En doe ze even kort in de oven met een wat kruiden naar smaak en olie.
     
  3. Maak een salade van de groene slasoorten en de halve gebakken radijsjes.
     
  4. Maak een dressing van 3el olie, 2 el appelciderazijn en de granaatappelpitjes
     
  5. Mix de Gruyere, de roomkaas, 1 ei en 100 gram amandelmeel. (dit mag ook cassavemeel of een ander meel zijn)
     
  6. Doe een flinke klodder van het beslag op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin. 
     
  7. Maak het bord op met de gemengde salade, de gebakken radijsjes, en serveer met de warme kaaswafels. Maak af met de gekookte eitjes en de dressing.