Kabeljauw met een korstje

Kabeljauw met een korstje

Omschrijving

Dit kerstgerecht is net even anders; lichte en frisse smaken die prima met elkaar combineren. Een mooi compleet hoofdgerecht om op tafel te zetten. Stiekem ook heel lekker en gezond voor een doordeweekse dag, dus is je kerstmenu al compleet, sla dit recept dan alsnog op voor later! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Was de pastinaak en snijd er frietjes van. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olie en zout. Hussel om en bak in 35 minuten goudbruin en gaar.
     
  3. Hak de peterselie fijn en meng met het broodkruim, de dille en het venkelzaad. Breng op smaak met peper en zout en roer er 2 el olijfolie doorheen.
     
  4. Snijd de vis indien nodig in 4 gelijke porties. Dep de vis droog en wrijf in met olie. Bedek de bovenste laag met het kruimelmengsel. Leg de vis in een ovenschaal en gaar 10 minuten in de oven. Check of de vis gaar is door te testen of het in vlokken uit elkaar valt.
     
  5. Snijd ondertussen de venkel door de helft, snijd het hart eruit. Verhit een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de venkel met olijfolie, peper en zout en grill hem 3 minuten aan beide kanten tot er mooie streepjes ontstaan.
     
  6. Verdeel de frietjes, venkel en vis over vier borden. Serveer met de truffelmayonaise.