Kampvuur koken

Kampvuur koken

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Maak een mooi kampvuur.

  2. Snijd de pompoen, wortel en bloemkool in gelijke stukjes van ca. 2 bij 2 cm.

  3. Snijd de uien in mooie grove ringen. Snippen de knoflook.

  4. Neem een gietijzeren pan en doe alle ingrediënten, behalve de kokosmelk, de kikkererwten en de linzen, erin. Vul voor de helft af met water.

  5. Kijk of het kampvuur al is verworden tot een mooi smeulend houtskool vuurtje en zet de pan er middenin met het deksel erop.

  6. Check af en toe of er nog water in zit en roer dan ook even door (doe dit met een ovenhandschoen).

  7. Na een kwartiertje zullen de groentes al behoorlijk gaar zijn en zal het water goeddeels verdampt zijn. Voeg nu de uitgelekte kikkererwten, linzen en de kokosmelk toe en laat nog een paar minuten koken.

  8. Haal van het vuur en proef even. Heeft het nog wat kruiden en sojasaus nodig voor de gewenste smaak?

Tip: Vervang de linzen en/of kikkererwten door snij- of sperziebonen. Laat deze wel vanaf het begin mee koken. Ook kun je pompoen vervangen door bataat naar keuze.