Kapsalon Groentefriet met Shoarma (vlees of vegan)

Kapsalon Groentefriet met Shoarma (vlees of vegan)

Omschrijving

Een perfect weekendgerecht waar het hele gezin blij van wordt. Door de frietjes te roosteren in de oven wordt het gerecht minder vet, en door groenten als courgette en wortel te verstoppen tussen de aardappel worden er meer groenten gegeten. Wil je het jezelf makkelijker maken? Koop dan kant en klare shoarma. Maak dit gerecht eenvodig vegetarisch door de kip te vervangen voor tofureepjes die je in de shoarmakruiden marineert.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Was de aardappelen en schil de bospenen. Snijd ze samen met de courgette tot 'frieten'. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en een flinke snuf zout.
     
  3. Rooster in 25 minuten krokant in de oven.
     
  4. Snijd de kipfilet of tofu in hele dunne reepjes. Meng met een eetleepel olie en de shoarmakruiden. Snijd vervolgens de ui in reepjes en de rode paprika in blokjes.
     
  5. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de kipreepjes of tofu in 3 minuten op hoog vuur om en om bruin. Voeg vervolgens de paprika en de helft van de ui toe. Bak tot de kip gaar is, of de tofu mooi gebruind, en zet apart.
     
  6. Hak de knoflook en bieslook fijn en roer met de mayonaise en de yoghurt door elkaar. 
     
  7. Snijd de tomaatjes in kwarten en de komkommer in halve plakjes. Snijd de sla fijn.
     
  8. Schuif de frieten op de bakplaat bij elkaar en verdeel de shoarma erover. Maak af met de kaas en zet nog 5 minuten in de oven om te gratineren.
     
  9. Bestrooi als laatste met de sla, komkommer en tomaat en geef de knoflooksaus erbij.