Karbonade met Wintergroente en Appelsaus

Karbonade met Wintergroente en Appelsaus

Omschrijving

Appels en varkensvlees gaan echt supergoed samen. Daarom wil ik jullie uitdagen (als je vlees eet natuurlijk!) om dit recept gewoon een keertje uit te proberen. Ik maakte de maaltijd compleet met gnocchi met boerenkool en pompoen, maar je kan er natuurlijk ook heel goed een hete bliksem of een ander lekker stamppotje bij serveren. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Doe de pompoen in een pan met een snuf zout en ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de gnocchi en boerenkool toe en kook nog 6 miunten.
     
  2. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit olijfolie in een flinke koekenpan en bak hierin de karbonaadjes om en om goudbruin.
     
  3. Snijd de appels en rode ui in partjes en bak ze aan in het braadvet van de karbonades. blus af met de witte wijnazijn. Voeg de karbonades toe en laat op laag vuur 10 minuten sudderen.
     
  4. Giet de boerenkool-gnocchi af en zet terug op het vuur. Roer de kerrie en de creme fraiche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
     
  5. Schep de gnocchi in de borden en verdeel de appeltjes en de karbonades erover.