Karins Geroosterde Peen met Citrus en Avocado

Karins Geroosterde Peen met Citrus en Avocado

Omschrijving

Let op! Het kan zijn dat er sommige ingrediënten in dit recept niet voor jouw regio beschikbaar zijn. Er verschijnt dan een rode tekst nadat je op toevoegen hebt geklikt. Zoek in dat geval even via onze zoekfunctie (zoek hier je producten) het juiste product voor jouw regio erbij. Kun je het dan nog niet vinden, dan is het product niet beschikbaar voor jouw regio helaas.

Onze excuses voor deze eventuele omslachtigheid. We werken aan een oplossing!
 

Dit recept is één van de drie winnaars van de Mari Maris kookboeken wedstrijd.

Karin uit Apeldoorn stuurde ons dit recept, ze haalde het een jaar of wat geleden uit Trouw. "Het is een fantastisch kleurrijk gerecht, vol spannende smaken. Lekker bij vis of kip met couscous of brood en een groene salade. Makkelijk klaar te maken, ook voor grotere gezelschappen."

Dank je wel, Karin! Veel kook-, lees- en eet-plezier met 'Mari Plukt de Dag' 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
     
  2. Boen de penen schoon en leg ze in een ingevette ovenschaal.
     
  3. Wrijf in een vijzel 1 theelepel zout met 3/4 theelepel peper, komijnzaad, tijm en chilivlokken. Roer de uitgeperste knoflook erdoor en 2 el olijfolie en azijn. Zorg dat het een bijna glad, egaal mengsel is
     
  4. Verdeel het kruiden-knoflookmengsel gelijkmatig over de penen.
     
  5. Boen de sinaasappel en de citroen schoon, halveer ze en leg met de snijkanten naar beneden op de penen.
     
  6. Rooster in 40-45 minuten gaar en licht gebruind.
     
  7. Ondertussen pompoenpitten roosteren in droge koekenpan. Avocado schillen en in blokjes snijden. Iets citroensap erover om verkleuren te voorkomen
     
  8. Dien het geheel op in een mooie schaal.
     
  9. Citrusfruit dat uit de oven komt, met handschoenen aan (= heet!) uitknijpen boven een kom, sap vermengen met 2 el olijfolie en op smaak brengen met zout en peper
     
  10. 2/3e van deze dressing over de penen gieten. Dan de kiemgroente en avocado erover verdelen en de rest van de dressing.
     
  11. Evt. afmaken met hier en daar een dotje zure room, en bestrooien met pompoenpitten. Direct serveren!