Omschrijving
Poh, geloof mij, dit is er eentje om op te slaan in je receptenboekje. Zelf mayonaise maken is twee vingers in de neus en met de kerrie-citroen kruiden van het blauwe huis ook nog eens een culinair hoogstandje.
Lekker op bijvoorbeeld een rijstwafel met zalm en avocado of gewoon bij een AG vlees/vega/vegaantje.
Bereidingswijze
(Was het ei eerst eventjes; eventuele salmonella kan zich over het hele ei bevinden). Doe daarna het hele ei samen met 10ml water, het citroensap, knoflook, de kerrie-citroen en het zout en peper in een hoge beker. Meng de boel met een staafmixer en voeg vervolgend al mixend de olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft.
De olijfolie zorgt voor de dikte van de mayonaise dus giet door tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Is het juist te dik geworden? Voeg dan nog een beetje water toe. De mayonaise is ongeveer 10 dagen te bewaren maar gebruik vooral je zintuigen om de houdbaarheid te constateren.
Recept: Renske van @puurafvallenrenske