Kikker Curry met bloemkool, prei en aardappel

Kikker Curry met bloemkool, prei en aardappel

Omschrijving

Deze curry hebben we afgelopen weekend gegeten; niet primair bedoeld als Hofweb gerecht voor de website, maar dit viel zo in de smaak bij jong en oud, dat we hem toch graag met je delen, bij deze :-)

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca 1.5 x 1.5 cm. Kook ze in ruim kokend water (eerst water koken, dan aardappelen toevoegen) in ca. 10 minuten bijna gaar en laat op een theedoek uit dampen en afkoelen. Let op dat de aardappelblokjes niet zacht koken, maar nog een beetje hard zijn.
  2. Verhit in een pan of wok een flinke klont roomboter of ghee en bak daarin de in ringen gesneden prei en in stukjes gesneden (ca. 1,5 x 1,5 cm) bloemkool. Regelmatig omscheppen. Kruiden (naar smaak) toevoegen alsook de in blokjes gesneden gerookte tofu of spekblokjes.
  3. Na ca. 5 minuten voeg je de uitgelekte kikkererwten toe. In totaal ca. 10 minuten bak je het mengsel op middel hoogvuur gaar.
  4. Ondertussen bak je in een andere koekenpan of wok in roomboter of ghee de afgekoelde aardappelblokjes met een snufje kerriepoeder, vers gemalen peper en wat zout mooi bruin.
  5. Voeg de bruin gebakken aardappeltjes bij het groente – kikkererwten mengsel en breng op smaak met peper en zout.