Pasta Pesto met Home Made Kikkererwtenburgers (vega)

Pasta Pesto met Home Made Kikkererwtenburgers (vega)

Omschrijving

De lekkerste vegaburgers? Die maak je natuurlijk zelf! In een eenvoudige keukenmachine of met een staafmixer maal je kikkererwten met wat vocht, paddestoelen en lekkere kruiden tot een kruimelige pasta, waar je burgertjes van vormt. Als je ze even koelt voor gebruik, blijven ze wat steviger in de pan.

Vegaburgers uit de supermarkt bevatten vaak (te) veel zout, en zijn ook nog eens voorzien van onnodig veel plastic. Kortom: goeie redenen om lekker zelf aan de slag te gaan.

Tip: maak twee keer zoveel burgers, en vries de helft in - makkelijk voor een snelle maaltijd in je (werk)week.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de kikkererwten in de kom van een keukenmachine, voeg vier eetlepels van het vocht toe.
     
  2. Snijd de paddenstoelen grof en hak de knoflook en peterselie grof. Voeg toe aan de kikkererwten en maal tot een kruimelige pasta. Voeg de bloem, kruiden, parmezaan en peper en zout toe en maal verder tot een stevig mengsel. Vorm er met natte handen vier burgers van (het voelt een beetje flexibel) en haal deze goed door de bloem. Leg tot gebruik even weg in de koelkast.
     
  3. Bereid de rigatoni (of andere pasta) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  4. Halveer de tomaatjes en snijd de bosui in repen. Scheur de mozzarella.
     
  5. Giet de pasta af en spoel koud. Meng met de pesto, de bosui, de tomaatjes en de mozzarella. Schep als laatste de basilicum en evt. de rucola erdoor.
     
  6. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de burgers in 8 minuten om en om goudbruin. Keer ze regelmatig.
     
  7. Serveer de burgers met de pastasalade.