Kikkererwtenstoof met Chorizo en Wrappuntjes

Kikkererwtenstoof met Chorizo en Wrappuntjes

Omschrijving

Het fijne aan stoven met kikkererwten is dat ze eigenlijk altijd wel een bite houden. Deze stoof zit heel snel in de pan, en dan heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Behalve met wraps is dit gerecht ook heel lekker met rijst, naanbrood, aardappelen, maar hij zou ook helemaal zonder kunnen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de wraps de oven voor op 180 graden.
     
  2. Snijd de chorizo en prei in plakjes.
     
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een (stoof)pan met dikke bodem. Bak de chorizo en prei in 5 minuten aan. Voeg de paprikapoeder, komijn en chilli toe en bak een minuut mee. Blus af met de rode wijn, draai het vuur laag en voeg de tomatenblokjes toe.
     
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe aan de stoof. Laat het geheel 30 minuten stoven met de deksel op de pan.
     
  5. Snijd de wraps in puntjes en leg ze op een bakplaat. Bak ze 5-7 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de stoof met de krokante wraps.
     
  6. Lekker met een dot Griekse yoghurt voor de frisheid.