Kikkersoep

Kikkersoep

Omschrijving

Dit recept is (op basis van een recept) van Jamie Oliver. Je kunt het ook prima met bijvoorbeeld bloemkool maken, maar prei, zoals in het origineel is ook heerlijk. Met bloemkool zal hij (nog) wat populairder bij kids zijn schat ik zo in… En uuhhh… niet vergeten de erwten 24 uur voor te weken in ruim koud water, anders sta je daar mooi met je snelle recept :-)

Bereidingswijze

  1. Kook in ruim water de kikkererwten en een hele aardappel in ca 45 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen in een pan met dikke bodem in boter en olijfolie de gesneden (bos)knoflook, prei en/of bloemkool mooi zoet en gaar.
  3. Deksel op de pan en af en toe doorroeren om aanbakken te voorkomen.
  4. Verwarm in een andere pan 1 liter water met 2 bouillonblokjes, totdat ze zijn opgelost. Koken is niet nodig.
  5. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met de bouillon bij de gebakken groentes.
  6. Je kunt ervoor kiezen om de soep te pureren of half om half te doen. Zeker voor kinderen een aanrader.
  7. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe en laat nog ca 15 minuten zachtjes doorkoken.

Serveren in grote soepkoppen met geraspte Parmezaan of een overjarige koe, smakelijk!