Kimchi

Kimchi

Omschrijving

Kimchi is van origine een Koreaans bijgerecht van gefermenteerde groenten; tegenwoordig helemaal terug van weg! 
Door het fermenteren ontstaan er in de Kimchi probiotica die erg goed zijn voor de spijsvertering. Je maakt dus niet alleen je groenten langer houdbaar, maar je laat ze ook nieuwe stoffen aanmaken die je lichaam ten goede komen. 
Eet deze Kimchi als bijgerecht bij Aziatische gerechten of gebruik het als onderdeel van een stoere BBQ burger of hotdog.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de kool, ui en paprika in dunne reepjes en doe in een kom.
     
  2. Masseer de groenten in met het zout.
     
  3. Voeg water toe tot de bladeren onderstaan en laat 2 uur staan, roer af en toe om.
     
  4. Giet de groenten af en spoel goed af met water; het mag niet meer heel zout smaken. Laat vervolgens uitlekken.
     
  5. Pel de knoflook en schil de gember. Snijd de rode peper in stukken.
     
  6. Doe de knoflook, gember en rode peper in een maatbeker met de vissaus, azijn en agavesiroop. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
     
  7. Masseer de kimchi pasta goed in de groenten; zorg ervoor dat alles bedekt is.
     
  8. Doe de kimchi in gesterilseerde weckpotten; zorg ervoor dat er een cm aan de bovenkant overblijft en dat je het goed aandrukt.
    Er moet voldoende kruidenpasta bovenop zitten, zo blijft de kimchi langer goed.
     
  9. Laat de potten minstens een dag op kamertemperatuur staan. Open de pot dan en druk de groenten goed aan. Sluit de pot weer goed af en bewaar vanaf dan in de koelkast. Na drie weken smaakt je Kimchi het beste.