Kip'n'ei Wrap met pittige Bosknoflook

Kip'n'ei Wrap met pittige Bosknoflook

Omschrijving

Wat was er eerder? De kip of het ei? Met deze makkelijke, frisse wrap hoef je niet meer te kiezen! Eigenlijk is het geheel een beetje caesar-salade achtig, maar dan zonder de ansjovis en mét de pittge smaak van de Bosknoflook.

Tip: Wil je dit gerecht vega maken? Vervang dan de gegrilde kipfilet door plakken gebakken halloumi.
 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder de koude kraan.
     
  2. Halveer de kipfilet overlangs, zodat je twee dunne plakken krijgt. Wrijf de kipfilet in met olijfolie, en het sap van een halve citroen. Bestrooi met zout en peper.
     
  3. Verhit een grillpan op het vuur. Gril de kipfilet in vijf minuten per kant gaar. Keer regelmatig, zodat er een mooi grill-ruitje ontstaat.
     
  4. Snijd ondertussen de Bosknoflook en de Daslook/bieslook in dunne reepjes. Meng door de Griekse yoghurt en mayonaise, samen met de rasp van de citroenschil. Breng op smaak met wat zwarte peper.
     
  5. Snijd de Radijsjes in plakjes.
     
  6. Snijd de gare kip in reepjes, pel de eieren en snijd ze in partjes.
     
  7. Verdeel de Spinazie over de wraps. Leg hierop de kip, de radijs en de gekookte eieren. Lepel de Bosknoflook-mayo erover. Serveer hmmm...lauwwarm.