Hele Haan met Rabarber en Krieltjes

Hele Haan met Rabarber en Krieltjes

Omschrijving

Doe eens gek: ga hartig, met rabarber :-) In dit recept geven we een geheel andere draai geven aan het alom geliefde toetjesingrediënt. Door deze avondmaaltijd met kip (haan!), krieltjes, witte wijn en citroen kijk je met een frisse bril naar de wonderlijke seizoensgroente rabarber. Ehh... seizoensfruit... eh.... groente... :-) het is de bekende discussie rondom rabarber. Lekker eten ondertussen! 

Tip: maak er nog een zomerse, groene salade bij. 

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
     
  2. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken, houd een stuk achter om dunne linten van te schaven. Snijd de citroen in parten. 
     
  3. Verdeel de krieltjes en rabarber over de ovenschaal. Snijd de boter in blokjes en verdeel de helft tussen de aardappelen en rabarber. Schenk de witte wijn erbij, bestrooi met zout en peper en het paneermeel. Leg de parten citroen ertussen. 
     
  4. Wrijf de haan in met de rest van de boter en bestrooi met zout, peper en de tijm. Leg de haan op de aardappelen en rabarber. 
     
  5. Rooster de kip in 1 uur gaar in de oven.