Kip Tandoori made easy

Kip Tandoori made easy

Omschrijving

Nog nooit met ghee gekookt? Ghee is een typisch ingrediënt van de Ayurvedische keuken. Het wordt gemaakt door tijdens het smelten van boter de melkbestanddelen er af te scheppen. Er blijft dan alleen botervet over: geklaarde boter. Ghee laat zich op hogere temperaturen beter gebruiken dan roomboter of andere vetten.

Tandoori is een traditionele Indiase saus van kruiden en specerijen, gemengd met yoghurt. Voor dit recept koos Marie Sophie klassiekers garam masala, paprikapoeder, koriander en kurkuma.

Tip: serveer deze Kip Tandoori met geurige basmati rijst, een dot dikke yoghurt en/of vers naanbrood.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in reepjes en hak de knoflook fijn. Doe in een kom met de garam masala, paprikapoeder, koriander, kurkuma en zout en peper. Meng goed door.
     
  2. Smelt 2 eetlepels ghee in een pannetje en giet over de kip. Schep goed door en laat een half uurtje marineren.
     
  3. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  4. Snijd de ui, paprika en courgette in parten.
     
  5. Verhit een hapjespan en bak hierin de kip vijf minuten om en om op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak vijf minuten mee. Schep de yoghurt door het mengsel en draai het vuur laag. Laat nog vijf minuten pruttelen.
     
  6. Serveer de tandoori met de rijst en bestrooi met flink wat koriander.