Oma's kippen-groentesoep (met ballen!)

Oma's kippen-groentesoep (met ballen!)

Omschrijving

Soep is het allerlekkerst als je het helemaal zelf maakt. Uuhh... ja, ook de bouillon. Hierbij het klassieke recept voor mijn oma's kippen-groentesoep, waarin ballen niet mogen ontbreken natuurlijk. Je kan ook alleen de bouillon maken en deze invriezen; kun je altijd een (kleinere) portie soep maken wanneer het jou uitkomt.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Hak de prei, wortel, ui en selderij grof. Je hoeft ze niet te wassen.
     
  2. Verhit olie in een soeppan. Bak hierin de groenten kort aan. Blus af met 3 liter water voeg de kipfilets toe. Kook de groenten en de kip 2 uur lang tot door en door gaar. Haal de kipfilet en de groenten uit de soep. Pluk de kipfilet tot kleine stukjes. De groenten hebben al hun smaak afgegeven en kunnen weg.
     
  3. Maak het gehakt aan met wat zout en peper. Draai er kleine balletjes van. Doe deze in de soep en laat gaarkoken. Snijd de prei, wortel en selderij in dunne plakjes. Voeg ook deze toe aan de soep met de vermicelli en de kip. Kook nog 5 minuten door. Hak als laatste de peterselie fijn en voeg deze toe.