Klassieke Stoofperen met Sinaasappel

Klassieke Stoofperen met Sinaasappel

Omschrijving

Stoofperen zijn mijn favoriete bijgerecht met Kerst. Zoet, zacht en eigenlijk lekker bij alles. Ik stoof ze meestal in rode wijn, maar ook deze frisse en kruidige variant in witte wijn mag er zijn. Vooral de combinatie met sinaasappel geeft het een verassende twist. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofpeertjes en snijd het kontje recht af zodat ze rechtop kunnen staan. Snijd de sinaasappel in parten en steek de kruidnagel erin.
     
  2. Zet de peren in een pan en overgiet ze met de witte wijn, voeg water toe tot ze bijna onder staan. Voeg de sinaasappel met kruidnagel, kardemompeulen, evt steranijs en rietsuiker toe. Kook de peren op laag vuur 2 uur tot ze roze beginnen te kleuren.
     
  3. Serveer in een mooie schaal.