Klassieke Tomaten Gazpacho

Klassieke Tomaten Gazpacho

Omschrijving

Wat is jouw perfecte (na)zomer-maaltijd? Deze koude tomatengazpacho met verse kruiden en mozzarella is wel een heel aantrekkelijke kandidaat! Een makkelijke klassieker, die in 20 minuten klaar is. Even laten afkoelen in de koelkast, terwijl je jezelf een drankje inschenkt, en genieten maar :-)

Tip: gebruik je deze hoeveelheden, dan is de soep geschikt voor zes personen als voorgerecht. Serveer 'm met brood en een lekkere salade als hoofdgerecht voor vier.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
     
  2. Snijd de tomaten kruislings in aan de onderkant. Laat ze met een schuimspaan 30 seconden zakken in het kokende water en laat ze daarna schrikken in een grote kom koud water. Hierna kan je de velletjes makkelijk verwijderen. Snijd de tomaat in parten.
     
  3. Hak de basilicum (peterselie is ook een optie!) sjalot, knoflook en olijven fijn en doe met de tomaten, de bouillon en het paprikapoeder in de blender.
     
  4. Blend tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
     
  6. Scheur de mozzarella en wikkel de rauwe ham om de grissini stengels.
     
  7. Schenk de soep in glazen verdeel de mozzarella erover. Bestrooi met extra basilicum en/of peterselie. Serveer met de grissini.