Kleine, snelle Perentaartjes (vegan)

Kleine, snelle Perentaartjes (vegan)

Omschrijving

Soms wil je heel snel iets lekkers op tafel zetten; dan zijn deze perentaartjes perfect! Omdat het kant-en-klade bladerdeeg alleen maar plantaartige vetten bevat zijn ze ook nog eens vegan. Heb je trouwens geen cashewboter in huis? Dan kan tahin of pindakaas eventueel ook, alleen de smaak wordt daar natuurlijk wel iets anders van ????. Deze perentaart is ook lekker met wat geroosterde nootjes erop. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de peren in plakjes en roer de venkelzaad, cashewboter en agave door elkaar.
     
  3. Snijd het bladerdeeg in 8 stukjes en geef elk stukje een inkeping 1 cm van de randen. Zo kan de rand makkelijker omhoog komen in de oven. Besmeer het bladerdeeg met het cashewbotermengsel en verdeel de plakjes peer erover. Kwast de peer en de randen in met nog een beetje agavesiroop.
     
  4. Bak de perentaartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
     
  5. Roer de kokosyoghurt en de perenstroop door elkaar en serveer bij de perentaartjes.