Kleurige Quinoa Salade met Snijbiet

Kleurige Quinoa Salade met Snijbiet

Omschrijving

Een primeur: Nederlandse quinoa. Deze quinoa komt van de Lingehof uit Randwijk (Betuwe). Quinoa komt van origine uit Latijns Amerika, maar sinds een paar jaar wordt succesvol geexperimenteerd met de Nederlandse teelt. Diversiteit in granen op je bord doet goed!

En met deze verse geitenkaas, regenboogsnijbiet en sinaasappel wordt 't zeker een kleurrijk geheel. Een lichte, zomerse (lunch) maaltijd voor vier personen, waar je iedereen blij mee maakt. Smakelijk eten!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie bij de boer: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  2. Snipper de sjalotten heel fijn. Snijd de boven en onderkant van de sinaasappels af en snijd rondom de schil weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes uit. Knijp de eindjes en vliesjes uit en vang zoveel mogelijk sap op.
     
  3. Meng de tahini met de honing, citroensap, sjalot en 3 el sinaasappelsap tot een gladde dressing. Voeg eventueel meer sinaasappelsap toe als de dressing nog te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
     
  4. Snijd de snijbiet in (fijne) reepjes en hak de peterselie grof. Snijd de geitenkaas in plakken.
     
  5. Meng de quinoa met de snijbiet en schep in een kom. Verdeel de sinaasappelpartjes, geitenkaas, peterselie en de dressing erover.