Knolselderijpuree met Balsamico Bietjes (vega(n)

Knolselderijpuree met Balsamico Bietjes (vega(n)

Omschrijving

Knolselderij is een heel veelzijdige groente met een fijne, zwoele smaak. Een van de redenen waarom ik knolselderij graag gebruik als basis voor verschillende gerechten. In dit recept zorgt de knolselderij voor een lichter gerecht dan wanneer ik alleen aardappelen zou gebruiken, maar de puree is wel net zo lekker romig.

Tip: gebruik (soja)yoghurt in je puree in plaats van (soja)melk- of room. Zo wordt je puree net wat frisser.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in even grote blokjes. Doe ze in een pan met net genoeg water dat ze onderstaan. Breng op smaak met zout en kook in 20-25 minuten zacht en gaar.
     
  2. Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de bietjes hierin 5 minuten op middelhoog vuur al roerend aan. Voeg na 5 minuten de balsamico, agave en rozemarijn toe en roer goed om. Draai het vuur laag en laat de bietjes 10 minuten stoven.
     
  3. Giet de aardappel en knolselderij af en breng op smaak met peper en zout. Voeg het venkelzaad, mosterd en sojayoghurt toe en stamp tot een grove puree.
     
  4. Verdeel de puree over vier borden. Breng de bietjes op smaak met zout en peper en verdeel ze met het vocht over de puree.
     
  5. Hak de amandelen grof, bestrooi de puree met de amandelen en leg er een pluk winterpostelein bij. Maak eventueel af met extra rozemarijn en verse peper naar smaak.