Koartmoes (Koolsoep)

Koartmoes (Koolsoep)

Omschrijving

    

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien
  2. Fruit de gesnipperde uien in een pan met roomboter tot ze glazig zijn
  3. Voeg 1,5 liter water en de saucijzen toe in een pan, en breng deze aan de kook. Als het water aan de kook is, laat dit dan 15 minuten door pruttelen
  4. Snijd de witte kool en prei in dunne reepjes
  5. Voeg de gesneden witte kool, prei, gorten en bouillonblokjes toe aan het kokende water, en laat dit geheel 20-25 minuten koken op een laag vuur (of tot de gort gaar is)
  6. Haal de pan van het vuur, en voeg al roerend de melk langzaam toe. Belangrijk is, is dat de bouillon niet meer kookt! Anders heb je een grote kans dat de soep gaat schiften. 
  7. Warm de soep nog iets door, maar laat hem zeker niet aan de kook komen!
  8. Serveer in een diep bord of soepkom.