Koolhydraat arme Erwtenkoekjes

Koolhydraat arme Erwtenkoekjes

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Rasp de courgette op een grove rasp. Bestrooi met zout en leg op een zeef.

  2. Overgiet de doperwtjes met kokend water, laat 2 minuten staan en giet af. dep iets droog. Laat de kikkererwten uitlekken.

  3. Hak de knoflook, dille en bos sjalot grof.

  4. Doe de kikkererwten met de helft van de erwtjes, de knoflook, dille, sjalot en een flinke snuf zout in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.

  5. Druk het vocht uit de geraspte courgette. Doe de erwtenpasta in een kom en meng met de rest van de erwtjes, de courgette, eieren en kikkererwtenmeel. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Verhit olie in een koekenpan en schep hier steeds drie of vier hoopjes van het beslag in. druk plat met een spatel en bak aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin.

  7. Serveer de erwten koekjes met extra dille, goeie olijfolie en de ricotta.