Myrthe's Koolhydraatarme Italiaanse stoof

Myrthe's Koolhydraatarme Italiaanse stoof

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in blokjes, doe ze in een vergiet en bestrooi met een beetje zout.

  2. Haal de harde delen van de venkel (kontje en bovenkantjes). En snijd de venkel in blokjes.

  3. Pel en snipper de ui.

  4. Hak de peper en knoflook fijn.

  5. Verwarm de olijfolie in een grote (braad)pan.

  6. Fruit de ui een paar minuten. Voeg vervolgens de venkel en aubergine toe. Bak een minuut of vijf. Voeg kruiden toe en vervolgens de peper en knoflook. Roer goed om en voeg de tomatenblokjes toe.

  7. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

  8. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.

  9. Snijd de olijven in plakjes.

  10. Voeg, wanneer de groenten gaar zijn de kikkererwten en olijven toe. Warm nog even goed mee. Maak op smaak met zout en eventueel nog wat extra peper.

  11. Hak in een keukenmachine de bloemkool fijn tot rijstformaat. Bak de bloemkoolrijst vervolgens 2-3 minuten in een beetje olijfolie. Voeg de pitten, paprikapoeder en een beetje zout toe en schep goed om.

  12. Scheur de mozarella in stukjes en verdeel deze over de stoof.

  13. Serveer de stoof met de bloemkoolrijst.