Koolhydraatarme Lasagne van Biet & Geitenkaas (vega)

Koolhydraatarme Lasagne van Biet & Geitenkaas (vega)

Omschrijving

Sinds ik koolhydraatbewust eet ben en blijf ik op zoek naar manieren om minder zetmelen te eten. Het is bijvoorbeeld helemaal hip om je rijst of pasta te vervangen door groenten zoals courgette en bloemkool.

Voor deze lasagne met een twist maakte ik plakjes van biet de tussenlaag. Dit combineert erg goed met de geitenkaas in de romige vulling.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de rode bieten en snijd ze in dunne plakjes. Dit kan met de hand of met een mandoline. Zet apart tot gebruik.
     
  2. Schil en snipper de ui, was de prei goed en snijd in halve ringen. Snijd de paddestoelen in kwarten.
     
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  4. Verhit de roomboter samen met een scheutje olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de ui, prei en paddestoelen in 5 minuten zacht en bruin. Voeg de bloem toe en bak deze drie minuten op laag vuur mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de melk toe. Blijf roeren in de pan tot de bloem door alle melk is opgenomen en de melk een dikke saus wordt. Voeg 100 g van de kaas toe en blijf roeren tot deze is gesmolten en gemengd met de saus.
     
  5. Schep 1/3e van de saus in een ovenschaal, verdeel hierover 1/3e van de plakjes biet. Herhaal dit tot de saus en bietjes op zijn. Verdeel de rest van de geitenkaas over de bovenste laag bietjes en bestrooi met de gedroogde salie.