Koolhydraatarme Quiche met Zalm en Groene Asperges

Koolhydraatarme Quiche met Zalm en Groene Asperges

Omschrijving

Gerookte zalm, Groene Asperges en Dille; hmmm...een match made in heaven :-) Deze korstloze lente-quiche is een ideaal recept voor mensen die liever wat minder koolhydraten eten. Deze zitten namelijk vooral in de korst van een quiche. Ook wordt deze quiche minder vet door geen kaas te gebruiken, waardoor de smaak van de groenten en de zalm beter naar boven komen. Uiteraard kan je er wel voor kiezen om nog kaas aan deze quiche toe te voegen. 50 gram zelf geraspte (belegen of harde geiten-) kaas is dan al genoeg.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Verwijder het onderste, houtige gedeelte van de groene Asperges en snijd ze in stukken van 4 of 5 cm. Snijd de rode ui in grove parten. Hak de dille fijn.
     
  2. Klop de eieren los met de mosterd, crème fraîche en karnemelk. Breng op smaak met voldoende zout en peper.
     
  3. Scheur de gerookte zalm in kleinere stukjes. Voeg toe met de groene asperges, rode ui, de helft van de dille de helft van de spinazie. Schep het mengsel door elkaar. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie of roomboter en schep het eiermengsel erin. Gaar voor ongeveer 30 minuten in de oven, tot het ei helemaal gestold is.
     
  4. Snijd ondertussen de komkommer in reepjes. Schep de komkommer om met de rest van de spinazie, een beetje azijn en wat olijfolie. Eenvoud troef!
     
  5. Snijd de quiche in stukken en serveer met de komkommersalade.