Crispy Koolrabi burgers met koolsla van 't loof

Crispy Koolrabi burgers met koolsla van 't loof

Omschrijving

Burgers, maar dan van koolrabi. Het loof wat er aan zit gebruik je ook gewoon als sla. Serveer met nieuwe aardappelen natuurlijk.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd het loof van de koolrabi en was goed. Snijd in dunne reepjes en houd apart.

  3. Schil de knollen met een dunschiller en snijd van elke koolrabi 4 dikke plakken.

  4. Meng de pizzakruiden, paprikapoeder en knoflookpoeder met 2 el olijfolie en peper en zout naar smaak en kwast de plakken knolselderij ermee in. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats voor 25 minuten in de oven.

  5. Boen ondertussen de nieuwe aardappelen schoon en maak droog. Snijd in parten. Spreid op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Rooster de aardappelpartjes eveneens in 25-30 minuten goudbruin en knapperig in de oven. (Liefs samen met de koolrabi natuurlijk, als dat past. Anders achter elkaar terwijl je de rest van het recept uitvoert.)

  6. Snijd de ui in dunne reepjes en snipper de knoflook fijn. Doe met de reepjes koolrabi loof in een kom en schep de zure room erdoor. Hak de bieslook fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de helft toe aan de koolsla.

  7. Laat de koolrabi plakken iets afkoelen uit de oven.

  8. Doe de bloem, het losgeklopte ei en de paneermeel elk in een diep bord. Wentel de koolrabi’s eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door het paneermeel. Zorg voor een goede coating die overal dekt. Herhaal eventueel de laatste twee stappen voor een extra dikke korst.

  9. Verhit een ruime laag olie in een koekenpan en bak hierin de koolrabi burgers op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant krokant.

  10. Serveer met de aardappelpartjes en de kool(rabi)sla.