Snelle Koolrabi, Rode biet, Appelsalade (vegan)

Snelle Koolrabi, Rode biet, Appelsalade (vegan)

Omschrijving

Door alle mooie dunne plakjes lijkt deze salade bijna wel een groentecarpaccio. Je zou hem dus ook zo kunnen serveren. Ik koos ervoor om alles op een grote schaal te presenteren en deze bij de BBQ op tafel te zetten. Maar als bijgerecht bij een gewone avondmaaltijd of als carpaccio-achtig voorgerechtje kan deze frisse salade ook prima. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  • Meng de citroensap mEt de mosterd en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en klop met een vorkje tot een dressing.
     
  • Hak de salie, bieslook en bosui fijn en roer door de dressing.
     
  • Was de koolrabi, biet en appel en snijd ze op de mandoline in hele dunne plakjes. Schep de helft van de dressing erdoor.
     
  • Verdeel de salade over een schaal en schenk de rest van de dressing erover. Maak af met de nootjes.