Koolrabi Rösti met Tomatensalade

Koolrabi Rösti met Tomatensalade

Omschrijving

Heerlijk als lunch, maar ook geschikt als weekender of als voor- of tussengerecht. Fris en verrassend! Koolrabi is zeer voedzaam en niet te verwarren met koolraab, de grote winterse knol voor de snert.

Receptuur & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
     
  2. Schil en rasp de koolrabi op een grove rasp. Doe de koolrabi in een doek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
     
  3. Snipper de ui en meng deze samen met de bloem, zout en peper en het ei goed door de koolrabi.
     
  4. Snijd de salade fijn en snijd de tomaten in plakjes, verdeel de sla en tomaten over een schaal en scheur de mozzarella erboven.
     
  5. Hak de hazelnoten grof en strooi deze over de tomatensalade. Maak af met zeezout, pesto en extra olijfolie.
     
  6. Verhit olie in een koekenpan, schep hoopjes van het koolrabimengsel in de pan en druk plat. Bak om en om goudbruin. Serveer warm met de tomatensalade.
     
  7. Serveertip: Evt ook lekker met ciabatta erbij.