Koreaans Gevulde Pannenkoekjes (vega)

Koreaans Gevulde Pannenkoekjes (vega)

Omschrijving

Dit jaar worden de winterspelen gehouden in Zuid Korea, daarom mag een recept geïnspireerd op die keuken niet ontbreken. Ik ben persoonlijk gek op hoi-sin saus, maar helaas heeft Hofweb deze (nog) niet in het assortiment, daarom hier een recept om het zelf te maken, met alles wat wel bij hofweb is te vinden! Tip: verdubbel het recept voor de saus en maak gelijk een voorraadje. In de koelkast blijft het wel tot een maand goed. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de ingredienten voor de hoi sin saus samen in een pannetje en breng aan de kook. Laat op het vuur 10 minuten inkoken.
     
  2. Meng de eieren met het kikkererwtenmeel en zout. Voeg de melk al roerend toe. Klop tot een glad beslag.
     
  3. Snijd de bosuitjes in repen en halveer ze in de lengte. Bak in een koekenpan achter elkaar 8 kleine pannenkoekjes (of 4 grote), leg steeds wat bosui in het beslag dat in de pan zit. Keer als de bovenkant droog begint te worden en bak nog 1 minuut op de andere kant.
     
  4. Snijd de aubergines in lange plakken van 1 cm en bestrooi met zout en peper. Bak ze vier minuten per kant bruin en gaar. Snijd ondertussen de wortel en rode biet in dunne plakjes met een dunschiller. Breng op smaak met zout en wittewijnazijn.
     
  5. Zeef de kruiden uit de hoi sin saus en doe in een bakje. Leg op ieder bord twee pannenkoekjes, de gebakken aubergine en de wortel-biet salade. Schep er een lepel hoisinsaus over en serveer er extra hoi sin saus bij.