Krieltjes Salade met Spekjes, Linzen en Veldsla

Krieltjes Salade met Spekjes, Linzen en Veldsla

Omschrijving

Omdat mayonaise voor zo'n 80 procent uit vet bestaat, kan je het ook heel goed gebruiken om mee te bakken. Zo geef je je groenten of aardappelen extra smaak mee. Door de aardappeltjes te roosteren in truffelmayonaise krijgen ze een krokante buitenkant en een lekkere aardse truffelsmaak. 

Als hoofdgerecht: 4 personen
Als voor/bijgerecht: 8 personen

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Boen de krieltjes schoon en halveer de grote exemplaren. Doe de krieltjes in een pan met kokend water, voeg een snuf zout toe en kook 15 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
     
  2. Giet de krieltjes af en laat twee minuten droogstomen. Meng de krieltjes met 1 el olie en 3 eetlepels truffelmayonaise. Schep om zodat alle krieltjes bedekt zijn met de mayonaise. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20 minuten krokant en gaar in de oven.
     
  3. Bak ondertussen de spekjes uit en snijd de sjalotten in ringetjes.
     
  4. Laat de linzen uitlekken.
     
  5. Was de veldsla. Meng de aardappeltjes met de veldsla, linzen, spekjes en sjalotjes. Breng op smaak met extra zout en peper.
     
  6. Serveer deze salade lauwwarm, eventueel met extra truffelmayonaise.