Pasen '23: Feestelijk Kruidenboter Bord

Pasen '23: Feestelijk Kruidenboter Bord

Omschrijving

Fantastisch kruidenboter bord met een hele rits verse Italiaanse kruiden voor bij een feestelijke Paasbrunch. Of lunch. Of borrel. Nou ja, gewoon alle Paasdagen dus en ook nog daarna :-)

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de topjes van de knoflookbol af zodat alle teentjes ‘open’ zijn. Besprenkel met peper, zout en een beetje olie en wikkel in aluminiumfolie.

  3. Leg de knoflook in het midden van de oven voor 60 minuten.

  4. Verdeel de boter in kleinere stukken en klop de boter voor een paar minuten los en luchtig in een keukenmachine.

  5. Hak de verse kruiden fijn. Houd een deel achter voor garnering, voeg de rest toe aan de boter in de keukenmachine.

  6. Haal de knoflook uit de aluminiumfolie en leg deze kort in de koelkast of vriezer om af te laten koelen.

  7. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  8. Verdeel de kruidenboter over een plank en garneer de kruidenboter met zoutflakes, (roze) peper en de achtergehouden groene kruiden. Vergeet niet de gepofte knoflook erbij te serveren

Recept: Wauw factory
Foto: Mees