Zoals de titel van het recept al luidt; een zeer smakelijke én kruidige risotto.
Bereidingswijze
Los anderhalf bouillonblokje op in 750 ml warm water.
In een stoofpan ((of) pan met dikke bodem) in een flinke scheut olijfolie de gesnipperde uien en knoflook glazig fruiten. De gewelde en goed afgegoten gerst erbij doen en paar minuten op matig vuur mee bakken, terwijl je regelmatig omschept.
Voeg de laurier, rozemarijn, tijm toe, waarna je gelijk 600 ml (200 ml bouillon per 100 g gerst) bouillon erop giet. Op matig vuur, zonder doorroeren in ca. 25 min gaar laten koken.
Was de pompoen, snijd in kwarten en ontdoe van vruchtvlees en zaden. Vervolgens snijd je de pompoen in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm.
Smelt in een andere stoofpot (of wok, mag ook) een flinke klont roomboter en bak hierin de pompoen dobbelsteentjes. Snufje peper uit de molen en komijnpoeder toevoegen.
Na een paar minuten omscheppen voeg je 100 ml bouillon toe en bak je de pompoen in ca 10 minuten gaar. Niet te prakkerig laten worden! Mocht het te droog worden; je hebt nog 50 ml bouillon over om toe te voegen.
Verhit in een koekenpan een klontje boter en rooster, samen met een beetje zout, 5 eetlepels pompoenpitten in een paar minuten mooi bruin, totdat ze allemaal lekker aan ’t springen zijn. Laten uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Verwijder de verse kruiden en de laurierblaadjes uit de gare risotto en meng deze met de pompoen. Rasp er de kaas en nog een klontje boter doorheen. Het geheel moet aan ene kant lekker smeuïg zijn, met nog voldoende bite. Op smaak brengen met verse peper uit de molen.