Guilty Pleasure: Lemon Curd Kruimelcake

Guilty Pleasure: Lemon Curd Kruimelcake

Omschrijving

Verse Lemon Curd, oooh... daarvan móet je gewoon een lepeltje snoepen! Onze Lemon Curd komt rechtstreeks van onze biologische kippenhouder de Lankerenhof. In de klassieke Engelse keuken (denk scones en high tea) kom je geheid dit bijzondere smaakje tegen. Een mengsel van eieren, room, suiker en citroen: nothing beats it :-)

Deze cake met Lemon Curd is ideaal voor een Paasbrunch. Of ga jij een andere goeie smoes verzinnen voor deze guilty pleasure?

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  2. Schil de gember en hak fijn, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
     
  3. Doe 150 g roomboter in stukjes met de suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel, gember, citroenrasp en sap samen in de kom van een mixer. Mix op middelhoge snelheid tot een glad beslag, mix niet te lang.
     
  4. Vet een springvorm van ongeveer 18 cm in met een beetje boter, bekleed de bodem met bakpapier.
     
  5. Kneed de rest van de boter met de haver, bloem en het sesamzaad tot een kruimelmix.
     
  6. Schep het cakebeslag in de springvorm en lepel de helft van de lemoncurd bovenop. Roer er losjes doorheen en verdeel het kruimelmengsel over het beslag.
     
  7. Bak de cake in het midden van de oven in 50 minuten tot 1 uur gaar, controleer de gaarheid met een prikker; als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.
     
  8. Laat de cake iets afkoelen en haal de springvorm los. Serveer met de rest van de curd.