Lamskoteletten met Ras el Hanout, Munt en Geroosterde Groenten

Lamskoteletten met Ras el Hanout, Munt en Geroosterde Groenten

Omschrijving

Lamskoteletten met ras el hanout, munt en geroostede groenten op polenta; een hartverwarmend gerecht voor op de kersttafel, maar ook gewoon voor een winterse dag.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Wrijf de koteletten in met de ras el hanout, zout en peper en laat op kamertemperatuur komen.
     
  3. Maak de spruiten schoon en schil de pastinaak. Snijd in reepjes. Halveer de kleine paddestoelen en snijd de grotere in vieren. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Doe met de takjes tijm op een met bakpapier bekleedde bakplaat en gaar in 30 minuten goudbruin en gaar.
     
  4. Breng de groentebouillon met de slagroom aan de kook, pers de teen knoflook erboven uit. Voeg al roerend de polenta toe en laat al roerend drie minuten koken. Roer er vervolgens een scheut olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Schoei de koteletten in 20 seconden per kant dicht, bak ze vervolgens op laag vuur 3 minuten per kant.
     
  6. Schep de polenta in een serveerschaal, verdeel de geroosterde groenten erover en dan de lamskoteletten met het bakvocht. Maak af met fijngesneden munt en extra takjes tijm.